Mötesplats Relation är Uppsalas största affärsnätverk. Ett gränslöst nätverk för beslutsfattare i Uppsala län, med cirka 530 medlemmar fördelat på 320 företag och organisationer. Som medlem är du med och skapar Sveriges bästa mötesplatser som kryddas med inspirerande toppföreläsare. De är oss du möter på Relation under 2019.

Föreläsare & Coacher

2019

Therese Albrechtson

Serieentreprenör, förebild, föreläsare, författare. Skulle man fortfarande använda visitkort skulle Therese Albrechtson behöva en kortlek. Som entreprenör har hon startat – och sålt – flera företag. Bodyguard Säkerhetsprodukter var det första, Academy Of Excellence det senaste. Som förebild har hon utsetts till Årets kvinna och Sveriges ovanligaste företagare. Som föreläsare har hon gjort över tusen föreläsningar. Som författare är hon högaktuell med boken ”Dålig mamma eller superkvinna”. Nu kommer hon till Uppsala för att coacha, inspirera och moderera.

Svante Randlert

Frågar du någon som lyssnat på Svante Randlert om hur det var finns det en överhängande risk att svaret blir kort – ”Bästa jag hört”. Svante Randlert är gotlänningen som skrivit en handbok för chefer som vill bli förstahandsvalet för både dagens och morgondagens medarbetare – ”Drömarbetsgivaren: 10 budord för att få medarbetare att vissla på väg till jobbet”. Han har hjälpt hundratals företag och tusentals chefer att attrahera och utveckla rätt medarbete till rätt plats i organisationen. Du kommer att lämna hans föreläsning med en användbar verktygslåda.

Al Pitcher

Född i England, uppvuxen i Nya Zeeland. Startade sin stand-up-karriär samma år som första numret av tidningen Relation kom ut. Inledde med att gå till final i humortävlingen ”So you think you´re funny?”. 2009 stod han för första gången på en svensk scen. Året efter fflyttade han hit – kärleken – och sedan behövde han bara ett år på sig för bli ”Årets manliga ståuppare” på Svenska Stand up-galan. Hans erfarenheter av kulturkrockar har fått folk över hela landet att gråta av skratt. Roligare än så här kommer det inte att bli under Relationsåret 2019.    

Mia Törnblom

”Om vi slutar att försöka bli omtyckta av allt och alla och istället bestämmer oss för att tycka om oss själv, blir allt så mycket enklare”, har Mia Törnblom sagt. Hon är författare, coach och utbildare i ledarskap och personlig utveckling. Hon har skrivit 10 böcker, gjort tusentalet
föreläsningar, haft en egen TV-show och utvecklat en egen metod för starkt ledarskap. Sedan 2014 jobbar hon med damlandslaget i fotboll och driver en ideell verksamhet med unga tjejer på fängelser och i skolor. På sitt personliga sätt inspirerar hon dig att tänka
annorlunda. 

Mi Ridell

Har två parallella karriärer. Som skådespelare och sångerska. Och som föreläsare inom kommunikation och kroppsspråk. Det är i den senare rollen du möter henne här. Det hon ska prata om berör ffler än man tror – enligt en undersökning var 43 procent av de tillfrågade mer rädda för att tala inför andra än för att dö. Ställ det mot insikten att den viktigaste egenskapen i många jobb är att kunna tala och kommunicera med många samtidigt. Mi ger tips och konkreta råd till dig som vill bli tryggare och säkrare när du håller tal eller gör en presentation. 

Ladda ner Mi Ridells ”Att tala inför publik – En checklista”

Göran Adlén

En av landets mest efterfrågade trendanalytiker. Författare till åtta böcker varav en blev Årets Ledarskapsbok. Göran menar att vi inte behöver ha struktur och sätta mål på allt i livet. Och att vi inte heller måste bygga upp något personligt varumärke, och alltid tänka stort och mycket mer. ”Jag tror vi är ganska less på att bara prestera och tyngas av krav som vi ändå inte orkar leva upp till”, säger han. ”Väljer du mantrat ’skit i det du’ mår du bättre och får mycket mera gjort”. En omskakande och tänkvärd workshop – sprängfylld med aha-upplevelser

Pelle Tornell

Startade sin bana som assistent till Jan Stenbeck på Kinnevik. Är idag beslutsexpert, forskare och författare till boken ”Bestäm dig”. Han har föreläst i Las Vegas, Chicago, Paris och Barcelona, och jobbat med företag som Apple, Shell och Ericsson. Pelle gör folk både smartare och gladare, har någon sagt om honom. Själv anser han att det är förmågan att fatta beslut som är förklaringen till att vissa lyckas där andra misslyckas. Hans coaching är en underhållande cocktail av historier och forskningsrön som får dig att tänka i nya banor och se nya möjligheter.  

Thomas Ek

”OBH Nordica. Designing good life.” Alla som tittade på reklam-TV för tio år sedan minns de orden. Det var Thomas Ek som skapade dem. Tillsammans med sin bror Peter byggde han på rekordtid ett av Sveriges mest synliga varumärken och gjorde – i konkurrens med de internationella jättarna – OBH Nordica till marknadsledare i en redan mogen bransch. Men få känner till bakgrunden, och få vet att företagsbygget tagit totalt mer än 30 år. Nu delar han med sig av sina erfarenheter. Perfekt för den som är intresserad av ledarskap, marknadsföring och försäljning.

Annika R Malmberg

Om Annika R Malmberg har det sagts att hon lyfter talandet till artisteri. Hon är författare och framgångsexpert med boksuccéer som ”Ta skit! Och gör det till guld.” och ”Tändvätska – om konsten att brinna utan att brinna upp”. Nu gör hon en workshop om hemligheterna bakom framgång. Och om hur olika människor ser på livet, och vilka konsekvenser det får när de ska komma överens med varandra – både hemma och på jobbet. En blandning av dråpligheter, skratt, handfasta råd och användbara verktyg som gör dig bättre på att kommunicera, samarbeta och prestera.

Ladda ner Annika R Malmbergs  “Utdrag ur boken Tändvätska” och ”Välkommen till Insights Discovery Personlig Effektivitet”

Magnus Helgesson

Är mannen bakom den framgångsrika restaurangkedjan Harrys som idag omsätter över 700 miljoner kronor. Startade sitt första företag som 12-åring. Den första affärsidén kommer du att skratta gott åt. 2012 nominerades han till Årets VD tillsammans med SVT:s Eva Hamilton och en rad andra välkända företagsledare. Idag är han både inter-nationell föreläsare och privat coach. I boken ”Vägen till Månen” berättar han om hur han tog sig till toppen av det svenska näringslivet. ”Den som lyssnar på mig får nycklar och verktyg som går att använda direkt”, säger han själv. 

© 2018 Relation

Relation AB

Torgny Segerstedts Allè 2
Box 1201
751 42 Uppsala

Följ oss på sociala medier: